Budoseura Sankukaissa harjoitellaan kamppailulajillisia tekniikoita laaja-alaisesti ja käytännönläheisesti. Kiteytettynä harjoittelussa on mukana kaikki mahdolliset käytännön tilanteet. Pystytilanteissa kaikki iskut ja potkut, unohtamatta polvia ja kyynärpäitä. Lähitilanteissa mukaan tulevat heitot, lukot, sidonnat sekä hallintaotteet, niin pysty- kuin mattotilanteissa. Pääperiaate on harjoitella tehokasta itsepuolustuksellista kamppailua, jossa kaikki mahdolliset tekniikat ovat sallittuja ja käytettävissä. Tyylisuunnassa harjoitellaan myös asetekniikoita puukolla, pampulla ja nunchakulla. Joka harjoituksien ohjelmaan kuuluu lämmittely, venyttely, tekniikkaosuus, lihaskunto-osuus sekä loppuvenyttely ja jäähdyttely.
Harjoituksissa varusteena on normaalisti treenipuku (gi). Grappling käsi- ja jalkasuojia käytetään välillä pariharjoittelussa, kuten myös isompia nyrkkeilyhanskoja. Myös pistehanskat, potkutyynyt ja nyrkkeilysäkit kuuluvat harjoituksiin. Alustana treenisalilla on tatami.
Budoseura Sankukain perustajajäsenet muodostuvat kolmikosta Jouko Lindqvist (harjoittelua vuodesta 1975, musta vyö I dan 1985), Timo Lavikainen (harjoittelua vuodesta 1986, musta vyö I dan 1995, II dan 2005, III dan 2016, IIII dan 2021, IIIII dan 2023) sekä Rami Syrjä (harjoittelua vuodesta 1987, musta vyö I dan 1996, II dan 2006, III dan 2016, IIII dan 2021, IIIII dan 2023).
Tyylisuunta
Budoseura Sankukaissa harjoitellaan Sankukai karate-jutsu tyylisuuntaa, jonka perustekniikoihin kuuluvat tekniikat karatesta, jujutsusta, judosta, aikidosta ja kobudosta (asetekniikoista). Suomeen Sankukain on tuonut Rolf Koivumäki, 8 dan, joka opiskeli japanilaisen Yoshinao Nanbun opissa 1970 ja -80 luvuilla. Koivumäki on jalostanut lajia edelleen pitäen keskipisteessä käytännönläheisen ja itsepuolustuksellisen lähestymistavan. Dan-kollegio ylläpitää lajillista linjaa ja myöntää tyylisuunnan korkeimmat vyöt vuotuisissa vyökokeissa. Dan-kollegioon kuuluvat Rolf Koivumäki 8 dan, Timo Lavikainen 5 dan sekä Rami Syrjä 5 dan.
Harjoittelu tähtää ensisijaisesti toimivien itsepuolustustaitojen kehittämiseen. Tavoite on, että harjoittelijat osaavat toimia ja puolustaa itseään erilaisissa tilanteissa ja olosuhteissa. Näiden tavoitteiden saavuttamiseksi harjoitellaan tekniikoiden lisäksi myös voimaa, nopeutta, notkeutta ja kestävyyttä.